KLIMATET - Glömmer medierna bort klimatfrågan?

Seminarium

Tredje föreläsningen i seminarieserien KLIMATET, som presenteras av Miljörådet i samarbete med Sahlgrenska Academy Students for Sustainability (SASS), Nätverket för integrering av hållbar utveckling i utbildning, Läkare för miljön och Naturskyddsföreningen.

Vi bjuder på en vegansk wrap till de 60 första åhörarna!

Jenny Stiernstedt är reporter på Svenska Dagbladet och har bevakat klimatfrågan i flera år. Vid sidan av FN-möten och temperaturrekord är hon särskilt intresserad av hur hennes egen kår rapporterar om det förändrade klimatet.

Föreläsningen kommer att handla om hur medier rapporterar och har rapporterat historiskt. Var skrivs det mest? Vilka tar plats i tidningarna? Vilka trender råder i klimatbevakningen? Vad läser vi helst? Och vilken inverkan har Trump egentligen haft på journalisterna?

Föreläsare: Jenny Stiernstedt

Datum: 2017-05-23