Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Är du intresserad av forskning? Tycker du om att undervisa? Sök som doktorand i Medicinsk basvetenskap.

  [2017-02-15] Medicinsk basvetenskap är en femårig kombinerad forskar- och lärarutbildning. Utbildningen varvar forskarutbildning med högskolepedagogik och ämnesfördjupning. Utbildningen bedrivs på heltid med anställning som doktorand.

 • 16 från Sahlgrenska akademin prisades för lång och trogen tjänst

  [2017-02-08] När utmärkelsen För nit och redlighet i rikets tjänst delades ut vid en ceremoni i förra veckan var 16 av de universitetsanställda som prisades hemmahörande vid Sahlgrenska akademin. En av dem var Kjell Olmarker, professor i anatomi.

 • Nu kan du nominera 2017 års hedersdoktorer

  [2017-02-08] Alla anställda inom Sahlgrenska akademin kan nominera hedersdoktorer. Utnämningarna är ett bevis på fakultetens uppskattning, och ett sätt att stärka vårt nationella och internationella kontaktnät. Nominera senast den 31 mars.

 • Agneta Holmäng eller Christina Jern kan bli vår nästa dekan

  [2017-02-08] Efter en omsorgsfull process presenterar nu beredningsgruppen sina två slutkandidater till uppdraget som dekanus för Sahlgrenska akademin: Agneta Holmäng och Christina Jern. I valet kommer röstberättigade medarbetare att kunna rösta på någon av dessa kandidater, eller på ett eget förslag.

 • Nu kan du nominera till Sahlgrenska akademins pedagogiska pris 2017

  [2017-02-01] Har du lärare i din närhet som utvecklat och genomfört en framgångsrik och innovativ pedagogisk idé i undervisningen? Eller en eller flera lärare som under många år utfört en synnerligen uppskattad och framgångsrik lärargärning? Då är det dags att nominera hen till Sahlgrenska akademins pedagogiska pris.

 • Medarbetare efterlyser konsekvensanalys före eventuellt husbygge vid längan

  [2017-02-01] En förstudie har inletts för att pröva möjligheterna att samla tre institutioner inom den Naturvetenskapliga fakulteten på Medicinareberget ¿ ett första led i en satsning för att samla livsvetenskaperna inom GU. Grundtanken välkomnades på det informationsmöte som nyligen hölls, samtidigt som mötesdeltagarna efterlyste en ordentlig analys av konsekvenserna för den verksamhet som bedrivs närmast den tänkta byggplatsen i anslutning till Medicinarlängan.

 • Young Researcher Career Talks at the Institute of Biomedicine

  [2017-01-26] Open network of PhD students and postdoctoral researchers from the Institute of Biomedicine

 • Forskningsdagen - hög tid att anmäla dig

  [2017-01-25] För andra året i rad genomför Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska Universitetssjukhuset inom kort en gemensam forskningsdag. Förra årets Forskningsdag blev helt fullbokad, men än finns platser kvar till årets arrangemang.

 • Utlysning av medel för Erasmus+

  [2017-01-23] Utlysning av medel för Erasmus+ resebidrag för kontaktresor inom Erasmus+ för anställda vid Göteborgs universitetet

 • Wallenberg Centre for Molecular and Translational Medicine Event 7th of February

  [2017-01-18] We would like to invite you to an inspiring afternoon where the newly recruited researchers at Wallenberg Centre for Molecular and Translational Medicine, WCMTM, present their projects. Invited speakers from WCMTM´s Steering Committee, Scientific Advisory Board and representatives from the University of Gothenburg, Västra Götalandsregionen and Astra Zeneca will also give their view on translational research.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Cecilia Koskinen|Sidan uppdaterades: 2015-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?