Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • De samlar in kläder och saker till kenyanska barn

  [2017-10-17] SAMHÄLLSENGAGEMANG. Nu på måndag och onsdag, den 16 och 18 oktober, kan du skänka barnkläder, leksaker och engelskspråkiga barnböcker till barn i en fattig förort till staden Nanyuki i Kenya. Insamlingen ordnas av tre administratörer på institutionen för biomedicin.

 • Antibiotikaresistens leder till svåra värdekonflikter

  [2017-10-17] Antibiotikaresistens är ett hot mot både sjukvård och världsekonomi. För att kunna möta denna globala utmaning krävs även insikt i hur problemen är kopplade till etik och värderingar. Det menar filosofiprofessor Christian Munthe som tillsammans med andra forskare vid Göteborgs universitet arrangerar en internationell konferens i november om just etik och antibiotikaresistens.

 • Nya gener som ger antibiotikaresistens kartlagda

  [2017-10-16] Genom att analysera stora mängder av dna har forskare på Chalmers och Göteborgs universitet kartlagt flera hittills okända gener som gör bakterier motståndskraftiga mot den mest kraftfulla antibiotikan. Forskningen öppnar för insatser mot spridning av nya former av multiresistenta bakterier. Upptäckten publiceras i tidskriften Microbiome.

 • Blodprov kan ge svar på patienters strålkänslighet

  [2017-10-10] Hur mycket strålning eller cellgifter kan en viss cancerpatient klara? Med hjälp av ett blod- eller vävnadstest kan svaret ges redan i förväg, vilket öppnar för bättre behandlingar, visar forskning vid Sahlgrenska akademin.

 • Drygt tjugo miljoner från Lundbergsstiftelsen

  [2017-09-27] Tio forskare vid Sahlgrenska akademin fick del av årets utdelning från IngaBritt och Arne Lundbergs Forksningsstiftelse. Stiftelsen ger framför allt medel till inköp av utrustning. Totalt gav stiftelsen drygt 33 miljoner kronor till 18 mottagare.

 • Över 100 miljoner till forskning på biomedicin

  [2017-09-27] Tre professorer vid institutionen för biomedicin får projektmedel på totalt 108 miljoner kronor från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

 • 188 miljoner till forskning vid Göteborgs universitet

  [2017-09-27] När Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse delar ut projektanslag går en tredjedel, 188 miljoner kronor, till forskare vid Göteborgs universitet. - Det här är ett kvitto på att vår forskning håller högsta internationella klass, säger rektor Eva Wiberg.

 • Symposium om metabolism - grunden för allt liv

  [2017-09-04] Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, KAW, firar hundra år med en rad symposier i olika universitetsstäder i Sverige.

 • Ny europeisk mångmiljonsatsning på ebolavaccin

  [2017-09-01] Ny europeisk mångmiljonsatsning på ebolavaccin

 • Shanghairankningen: Hög placering för GU inom livsvetenskaperna

  [2017-08-29] När Shanghairankningen nu för första gången listar världens bästa lärosäten inom fältet Life Science placerar sig Göteborgs universitet väl: som nummer två i Sverige inom ämnena biologiska vetenskaper och klinisk medicin. Resultatet på rankninglistan ses som ett kvitto på att GU är på rätt väg inom livsvetenskaperna.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Cecilia Koskinen|Sidan uppdaterades: 2015-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?