Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Informationsmöte om den byggnad som Naturvetenskapliga fakulteten vill uppföra på Medicinareberget

  [2017-04-27] Tre institutioner inom den Naturvetenskapliga fakulteten vill samlas i en ny byggnad på Medicinareberget ¿ vilket i så fall blir det första ledet i satsningen att samla livsvetenskaperna inom GU. Byggnadens tänkta placering är på Medicinarebergets östra sluttning, intill Medicinarelängan.

 • Årets stora ALF-omgång har nu öppnat

  [2017-04-27] Nu kan du söka ALF-projektmedel i Göteborg. Utlysningen är öppen till och med torsdag den 1 juni 2017. Observera att det är flera förändringar i årets ansökningsomgång. Missa inte att alla sökande måste skriva ut blanketten ¿projektöverenskommelse¿ från ansökningssystemet och ordna underskrift från verksamhetschef inom sjukvården i god tid före den 1 juni, då ansökningstiden går ut.

 • March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

  [2017-04-21] En manifestation för att visa på betydelsen av att stödja, värdesätta och investera i den fria vetenskapen.

 • Snabbt besked om vaccinering haft önskad effekt

  [2017-04-19] Inom sju dagar efter vaccineringen kan ett blodprov visa om vacciner som baserats på levande, modifierade virus har haft önskad effekt. Det visar en ny studie från ett stort europeiskt forskningssamarbete där Göteborgs universitet medverkar. Studien handlar om en vaccinkandidat mot ebola, och metoden innebär att utvecklingen av andra nya vacciner som baseras på levande virus kan gå betydligt snabbare.

 • Helena Carén får tjänst från Barncancerfonden

  [2017-04-19] Helena Carén, som leder en grupp som forskar om tumörepigenetik på Sahlgrenska Cancercenter, får nu en 4-årig tjänst finansierad av Barncancerfonden.

 • Yngre läkare doktorerar - tack vare strategiska satsningar

  [2017-04-11] Sedan 2006 har medianåldern bland nya doktorander med läkarexamen sjunkit med sex år. Tydligast syns föryngringen bland doktorander som var amanuenser under sin tid som läkarstudenter.

 • Föreslå kurser på forskarnivå inför vårterminen 2018

  [2017-04-05] Forskarutbildningskommittén (FUK) önskar få in förslag på kurser på forskarnivå inför vårterminen 2018. För att underlätta doktoranders deltagande i kurser efterfrågas kortare kurser. Om kursen behöver vara längre, kan den i stället delas in i flera delkurser.

 • Registrera 2016 års publikationer i GUP

  [2017-04-05] Publikationer utgivna under 2016 måste registreras senast 1 maj 2017 för att räknas med inför kommande forskningsanslag.

 • Ny inriktning i forskningen kring biologiskt åldrande

  [2017-03-24] Forskningen kring biologiskt åldrande behöver byta inriktning, från nuvarande fokus på enskilda beståndsdelar i cellerna till hur delarna kommunicerar med varandra. "Det här är kritiskt för att förstå åldrandet och bromsa åldersrelaterade sjukdomar", säger Thomas Nyström, professor i mikrobiologi på Sahlgrenska akademin.

 • Slipp resan - fixa videokonferensen enkelt i Jörgen Lehmann

  [2017-03-23] Konferensrum Jörgen Lehmann är nu fullt utrustat för videomöten på distans. Systemet framtaget för att vara enkelt att använda, och campusservice hjälper dig gärna att rigga ditt möte.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Cecilia Koskinen|Sidan uppdaterades: 2015-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?