Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Sahlgrenska akademins pedagogiska pris till Susannah Leach

  [2017-06-07] Susannah Leach, vid avdelningen för mikrobiologi och immunologi, har utsetts till 2017 års mottagare av Sahlgrenska akademins pedagogiska pris. Hon får priset för att hon utvecklat en inspirerande virtuell laboration ¿ ett slags dataspel där studenten får ta rollen som doktorand i en forskargrupp som utvecklar ett universellt influensavaccin.

 • Tidig cancerdiagnos med ny flexibel metod

  [2017-05-22] Tidigare upptäckt av cancer och bättre behandlingsprecision är målen för en ny metod som utvecklats av forskare på Sahlgrenska akademin och Boston University. Nu görs en satsning för att föra ut innovationen i sjukvården och bredda forskningen i fältet.

 • Förstudie för nybyggnation på Medicinareberget klar

  [2017-05-12] Tre institutioner inom den Naturvetenskapliga fakulteten vill samlas i en ny byggnad på Medicinareberget ¿ vilket i så fall blir det första ledet i satsningen att samla livsvetenskaperna inom universitetet. Byggnadens tänkta placering är på Medicinarebergets östra sluttning, intill Medicinarelängan.

 • Camilla Hesse är först att få pris för internationalisering

  [2017-05-11] Camilla Hesse, universitetslektor vid avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin, blir den första att få ta emot ett nyinstiftat pris för internationalisering av undervisning och lärande vid svenska medicinska fakulteter. Beslutet att tilldela henne priset togs nyligen på det nationella dekanmötet i Uppsala.

 • Informationsmöte om den byggnad som Naturvetenskapliga fakulteten vill uppföra på Medicinareberget

  [2017-04-27] Tre institutioner inom den Naturvetenskapliga fakulteten vill samlas i en ny byggnad på Medicinareberget ¿ vilket i så fall blir det första ledet i satsningen att samla livsvetenskaperna inom GU. Byggnadens tänkta placering är på Medicinarebergets östra sluttning, intill Medicinarelängan.

 • Årets stora ALF-omgång har nu öppnat

  [2017-04-27] Nu kan du söka ALF-projektmedel i Göteborg. Utlysningen är öppen till och med torsdag den 1 juni 2017. Observera att det är flera förändringar i årets ansökningsomgång. Missa inte att alla sökande måste skriva ut blanketten ¿projektöverenskommelse¿ från ansökningssystemet och ordna underskrift från verksamhetschef inom sjukvården i god tid före den 1 juni, då ansökningstiden går ut.

 • March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

  [2017-04-21] En manifestation för att visa på betydelsen av att stödja, värdesätta och investera i den fria vetenskapen.

 • Snabbt besked om vaccinering haft önskad effekt

  [2017-04-19] Inom sju dagar efter vaccineringen kan ett blodprov visa om vacciner som baserats på levande, modifierade virus har haft önskad effekt. Det visar en ny studie från ett stort europeiskt forskningssamarbete där Göteborgs universitet medverkar. Studien handlar om en vaccinkandidat mot ebola, och metoden innebär att utvecklingen av andra nya vacciner som baseras på levande virus kan gå betydligt snabbare.

 • Helena Carén får tjänst från Barncancerfonden

  [2017-04-19] Helena Carén, som leder en grupp som forskar om tumörepigenetik på Sahlgrenska Cancercenter, får nu en 4-årig tjänst finansierad av Barncancerfonden.

 • Yngre läkare doktorerar - tack vare strategiska satsningar

  [2017-04-11] Sedan 2006 har medianåldern bland nya doktorander med läkarexamen sjunkit med sex år. Tydligast syns föryngringen bland doktorander som var amanuenser under sin tid som läkarstudenter.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Cecilia Koskinen|Sidan uppdaterades: 2015-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://biomedicine.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-08-16