Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bra att veta inför halvtidsseminarium

Halvtidsseminarium äger rum senast när det återstår två års utbildning på heltid till doktorsexamen. Huvudhandledaren ansvarar för och tar initiativet till att halvtidsseminariet utförs. Anmälan om halvtidsseminarium lämnas till Jennie Pettersson senast fyra veckor före seminariet. Nedan finner du information om vad som behöver göras och hur du förbereder dig.

Kurser

För att få genomföra halvtidsseminarium krävs godkänd obligatorisk doktorandkurs 8 högskolepoäng (del I) eller godkänd obligatorisk introduktionskurs (15 högskolepoäng).

Boka datum

Kontakta Jennie Pettersson och boka ett datum, i god tid, gärna tre månader innan. Följande datum och salar finns inbokade för vårterminen 2017:

Fredag 24 februari kl 13-16 - Martin Lagging
Lokal: Tor Bjurström, Medicinaregatan 3
Fullt

Fredag 10 mars kl 13-16
Lokal: Nils Wedel, Medicinaregatan 9
1 plats

Fredag 24 mars kl 13-16 - Anne Uv
Lokal: Gösta Sandels, Medicinaregatan 9
Fullt

Fredag 28 april kl 13-16 - Anne Uv
Lokal: Åke Göransson, Medicinaregatan 11
1 plats

Fredag 19 maj kl 13-16 - Martin Lagging
Lokal: Folke Andreasson, Medicinaregatan 11
Fullt

Fredag 19 maj kl 13-16 - Anne Uv
Lokal: Jörgen Lehman, Medicinaregatan 3
2 platser

Fredag 16 juni kl 13-16 - Anne Uv
Lokal: Gösta Sandels, Medicinaregatan 9
1 plats

Kontakta Jennie för att boka halvtidsseminarium.

Plats

Det är institutionen som bokar lokal men du ansvarar själv för den tekniska utrustning som du behöver. Har du frågor kring detta vänd dig till Jennie Pettersson.

Granskningskommitté

Doktoranden och handledaren utser två ledamöter som ska ingå i granskningskommittén. Ledamöterna skall ha avlagt doktorsexamen och aktivt bedriva forskning vid Sahlgrenska akademin. Minst en av granskningskommitténs medlemmar ska vara docent. Halvtidsseminariet är i första hand en institutionsangelägenhet men någon av granskarna kan komma från annan institution eller annan fakultet. Båda könen bör vara representerade i granskningskommittén. Granskningskommittén ska kontrollera att etiska tillstånd finns och följs i de fall där dessa behövs. Jäv får inte förekomma mellan någon av granskarna och handledare alternativt mellan någon av granskarna och doktorand.

Ordförande i granskningskommittén är vanligen studierektor Anne Uv eller biträdande studierektor Martin Lagging.

Material som ska skickas in 

Följande material ska skickas in till Jennie Pettersson senast fyra veckor innan ett halvtidsseminarium: 

  • Blanketten ANMÄLAN OM HALVTIDSSEMINARIUM (pdf nedan, välj rätt blankett) OBS! Alla sidor förutom kursplanen ska bifogas. 
  • 1 x rapport om forskningsprojektet: sammanfattning, syfte, bakgrund, metoder, uppnådda resultat (manuskript och publicerade arbeten bifogas), forskningsplan för de kommande åren samt referenser. En halvtidsrapport är normalt 5-8 sidor (i teckenstorlek 12) inkl. figurer och referenser, men exkl. bilagor.
  • Vidimerade betyg/intyg från genomgångna kurser som inte registrerats i Ladok.

Blankett för anmälan om halvtidsseminarium 5 hp

Blankett för anmälan om halvtidsseminarium

Observera att du måste själv skicka din sammanfattning av ditt forskningsprojekt inklusive manus och publicerade arbeten till de två ledamöterna i betygsnämnden. Jennie skickar enbart till ordföranden. Efter godkänt halvtidsseminarium, fyll i uppnådd nivå på forskarutbildningen och lämna in detta dokument.

Hur går seminariet till?

En timma är avsatt för seminariet, det vill säga för presentation och diskussion. Presentationen bör vara ca 30 minuter, resterande 30 minuter används för diskussion med bedömningsgruppen samt för frågor från publik. När diskussionen är slut, det vill säga när timmen gått så träffas bedömningsgruppen, doktoranden och handledarna för en diskussion kring doktorandens forskarutbildning. Denna diskussion brukar vara ca 20 min. Vid godkänt halvtidsseminarium intygar huvudhandledaren att 50 procentsnivån är uppnådd för lönejustering. Se mer information om doktorandlön här.

Det är rekommenderat att ha det på engelska oavsett om bedömningsgruppen är svensk eller inte. Det gäller både presentation och skriftlig sammanfattning.

Kontakt

Jennie Pettersson, samordnare för utbildning på forskarnivå Göteborgs universitet, institutionen för biomedicin

Besöksadress: Medicinaregatan 7B
Postadress:
Box 440,
405 30 Göteborg
031-786 3798
jennie.pettersson@gu.se

Kontakta Jennie när du vill boka datum för halvtidsseminarium. Det är även till henne du lämnar in de dokument som efterfrågas.

Sidansvarig: Evelyn Vilkman|Sidan uppdaterades: 2017-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?