Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lars Edebo

Professor emeritus

Lars Edebo
Professor emeritus
mikrobiologi. klinisk bakteriologi. klinisk mykologi
lars.edebo@microbio.gu.se
0 31-3424914
0705-318677

Postadress: Su sahlgrenska, 41345 Göteborg
Besöksadress: Guldhedsgatan 10A , 41346 Göteborg


Avd för infektionssjukdomar vid Institutionen för biomedicin (Mer information)
Box 440
40530 Göteborg
031-342 1000
Fax: 0 31-84 61 13

Besöksadress: Medicinaregatan 3, plan 5 , 40530 Göteborg

Senaste publikationer

Rhizopus
Patrik R Lennartsson, Lars Edebo, Mohammad J. Taherzadeh
Encyclopedia of Food Microbiology, Academic Press, Elsevier, Kapitel i bok 2014
Kapitel i bok

Zygomycetes-based biorefinery: Present status and future prospects
J. A. Ferreira, P. R. Lennartsson, Lars Edebo, M. J. Taherzadeh
Bioresource Technology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2013
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Growth tolerance of Zygomycetes Mucor indicus in orange peel hydrolysate without detoxification
Patrik R Lennartsson, Päivi Ylitervo, Christer Larsson, Lars Edebo, Mohammad J. Taherzadeh
Process Biochemistry, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2012
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Spent sulphite liquor for cultivation of an edible Rhizopus sp.
Jorge A. Ferreira, Patrik R Lennartsson, Claes Niklasson, Magnus Lundin, Lars Edebo et al.
BioResources, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2012
Artikel i vetenskaplig tidskrift

A comparison of the metabolic profile on intact tissue and extracts of muscle and liver of juvenile Atlantic salmon (Salmo salar L.) - Application to a short feeding study
J Bankefors, M Kaszowska, C Schlechtriem, J Pickova, E Brannas et al.
FOOD CHEMISTRY, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2011
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Temperature Shifts for Extraction and Purification of Zygomycetes Chitosan with Dilute Sulfuric Acid
Akram Zamani, Lars Edebo, Claes Niklasson, Mohammad J. Taherzadeh
International Journal of Molecular Sciences, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2010
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Effects of different growth forms of Mucor indicus on cultivation on dilute-acid lignocellulosic hydrolyzate, inhibitor tolerance, and cell wall composition
Patrik R Lennartsson, Keikhosro Karimi, Lars Edebo, Mohammad J. Taherzadeh
Journal of Biotechnology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2009
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Ethanol production from xylose and wood hydrolyzate by Mucor indicus at different aeration rates
Ria Millati, Keikhosro Karimi, Lars Edebo, Claes Niklasson, Mohammad J Taherzadeh
Bioresources, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2008
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Determination of Glucosamine and N-Acetyl Glucosamine in Fungal Cell Walls
Akram Zamani, Azam Jeihanipour, Lars Edebo, Claes Niklasson, Mohammad J. Taherzadeh
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2008
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Ethanol production from lignocellulose by the dimorphic fungus Mucor indicus
Patrik R Lennartsson, Keikhosro Karimi, Lars Edebo, Mohammad J. Taherzadeh
World Bioenergy. Jönköping, Sweden, 27-29 May, 2008, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2008
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 1 - 10 av 18

2014

Rhizopus
Patrik R Lennartsson, Lars Edebo, Mohammad J. Taherzadeh
Encyclopedia of Food Microbiology, Academic Press, Elsevier, Kapitel i bok 2014
Kapitel i bok

2013

Zygomycetes-based biorefinery: Present status and future prospects
J. A. Ferreira, P. R. Lennartsson, Lars Edebo, M. J. Taherzadeh
Bioresource Technology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2013
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2012

Growth tolerance of Zygomycetes Mucor indicus in orange peel hydrolysate without detoxification
Patrik R Lennartsson, Päivi Ylitervo, Christer Larsson, Lars Edebo, Mohammad J. Taherzadeh
Process Biochemistry, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2012
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Spent sulphite liquor for cultivation of an edible Rhizopus sp.
Jorge A. Ferreira, Patrik R Lennartsson, Claes Niklasson, Magnus Lundin, Lars Edebo et al.
BioResources, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2012
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2011

A comparison of the metabolic profile on intact tissue and extracts of muscle and liver of juvenile Atlantic salmon (Salmo salar L.) - Application to a short feeding study
J Bankefors, M Kaszowska, C Schlechtriem, J Pickova, E Brannas et al.
FOOD CHEMISTRY, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2011
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2010

Temperature Shifts for Extraction and Purification of Zygomycetes Chitosan with Dilute Sulfuric Acid
Akram Zamani, Lars Edebo, Claes Niklasson, Mohammad J. Taherzadeh
International Journal of Molecular Sciences, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2010
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2009

Effects of different growth forms of Mucor indicus on cultivation on dilute-acid lignocellulosic hydrolyzate, inhibitor tolerance, and cell wall composition
Patrik R Lennartsson, Keikhosro Karimi, Lars Edebo, Mohammad J. Taherzadeh
Journal of Biotechnology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2009
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2008

Ethanol production from xylose and wood hydrolyzate by Mucor indicus at different aeration rates
Ria Millati, Keikhosro Karimi, Lars Edebo, Claes Niklasson, Mohammad J Taherzadeh
Bioresources, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2008
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Determination of Glucosamine and N-Acetyl Glucosamine in Fungal Cell Walls
Akram Zamani, Azam Jeihanipour, Lars Edebo, Claes Niklasson, Mohammad J. Taherzadeh
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2008
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Ethanol production from lignocellulose by the dimorphic fungus Mucor indicus
Patrik R Lennartsson, Keikhosro Karimi, Lars Edebo, Mohammad J. Taherzadeh
World Bioenergy. Jönköping, Sweden, 27-29 May, 2008, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2008
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 1 - 10 av 18

Sidansvarig: Cecilia Koskinen|Sidan uppdaterades: 2015-10-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?