Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sandra Malmgren Hill

Postdoktor

Sandra Malmgren Hill
Postdoktor
sandra.malmgren.hill@gu.se

Postadress: Box 435, 40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 7 a , 41390 Göteborg


Avd för mikrobiologi och immunologi vid Institutionen för biomedicin (Mer information)
Box 435
405 30 Göteborg
Fax: 031-786 6210

Besöksadress: Medicinaregatan 7 A , 405 30 Göteborg

Om Sandra Malmgren Hill

Mitt forskningsprojekt involverar studier av cellers hantering av dysfunktionella och aggregerade protein, samt betydelsen av denna hantering i relation till cellulärt åldrande. En anledning till att celler åldras och till slut dör har visat sig vara en ackumulering av skadade och oxiderade proteiner, och man har också visat att vid en celldelning så kan ursprungscellen behålla de skador som den ansamlat under sin livslängd, och producera en ny cell som är fri från skador och som i sin tur kan leva en full livslängd.


De studier vi gör fokuserar på just denna process där aggregerade protein hålls kvar i urpsrungscellen, och vi använder jästen Saccharomyces cerevisiae som eukaryot encellig modell för dessa studier. Med hjälp av fluorescerande markörer kan vi med mikroskop visualisera aggregerade protein och vårt arbete innefattar en storskalig screen för att identifiera alla de gener som tycks vara viktiga för retentionen av dessa skadade proteiner i ursprungscellen.

Sidansvarig: Cecilia Koskinen|Sidan uppdaterades: 2017-08-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?