Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Processen att utse ny dekan vid Sahlgrenska akademin fortsätter

Nyhet: 2017-08-23

Arbetet med att utse en ny dekan för Sahlgrenska akademin har pågått under en längre tid. Idag, onsdagen 23 augusti, träffade rektor Eva Wiberg beredningsgruppen för ett samråd i frågan.

I maj tackade Christina Jern nej till att bli dekan vid Sahlgrenska akademin. Dåvarande rektor Pam Fredman beslutade då att det skulle påbörjas en ny beredningsprocess för utseende av dekan och prodekan.

Enligt universitetets arbetsordning ska utseendet av dekan och prodekan föregås av ett rådgivande val.

Idag träffade rektor Eva Wiberg för första gången beredningsgruppen för att diskutera processen. Hon betonade vid mötet att ett rådgivande val måste ske, eftersom det är reglerat i universitetets arbetsordning.

– Valberedningen har under lång tid arbetat intensivt med dekanfrågan. Det ska de ha en eloge för. I och med att Christina Jern tackade nej fick beredningsgruppen i uppdrag att påbörja en ny process, och jag har full förståelse för utmaningen att få fram en ny dekan så snart som möjligt, säger Eva Wiberg.

Relaterat:
Christina Jern tackar nej till dekanuppdraget på Sahlgrenska akademin (2017-05-29)

AV: Kommunikationsenheten

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Cecilia Koskinen|Sidan uppdaterades: 2017-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?