Hasselblads skrivarstipendium till Tore Samuelsson

Nyhet: 2010-06-18

Professor Tore Samuelsson vid institutionen för biomedicin tilldelas 2010 års skrivarstipendium för naturvetare av Erna och Victor Hasselblads stiftelse.

Stiftelsens motivering lyder: ”Professor Tore Samuelsson arbetar med bokprojektet Genomics and bioinformatics – an introduction to computational tools". Det är en tvärvetenskaplig bok som behandlar bioinformatik, en disciplin där biologi, datalogi och matematik strålar samman. Samuelsson har en omfattande publicering inom sitt forskningsfält och vi bedömer att bokprojektet är både angeläget och möjligt att slutföra under stipendietiden i den fridfulla
byn Grez-sur-Loing.”

Erna och Victor Hasselblads stiftelse vill med detta skrivarstipendium, som instiftades 2007, erbjuda en naturvetare vistelse vid Hôtel Chevillon i byn Grez-sur-Loing, Frankrike under november till december för att i lugn och ro få koncentrera sig på en skriftlig uppgift. Stipendiet är på 30 000 kronor och stiftelsen står för hyreskostnaden i Grez-sur-Loing.

FAKTA ERNA OCH VICTOR HASSELBLADS STIFTELSE
Erna och Victor Hasselblads Stiftelse bildades 1979 enligt makarna Hasselblads testamente. Stiftelsens syfte är att främja forskning och vetenskaplig undervisning inom det naturvetenskapliga området samt inom fotografi. Ändamålet uppfylles genom naturvetenskapliga forskningsanslag och donationer, genom utdelande av ett internationellt pris i fotografi samt genom utdelande av stipendier och forskningsbidrag inom fotografi.

För ytterligare information besök stiftelsens hemsida: www.hasselbladfoundation.org.

031-7863869, 076-0248270