Pris för bästa avhandling till vaccinationsforskare

Nyhet: 2014-06-19

Sahlgrenska Akademin delar varje år ut sju priser för bästa avhandling under det gångna året, ett för bästa avhandling vid hela akademin och ett för bästa avhandling vid varje institution. Pristagare för biomedicin bland 2013 års avhandlingar är Yu Fang från avdelningen för medicinsk mikrobiologi och immunologi för arbetet "A study of the contribution of mast cells to vaccination - regulatory functions of Fcγ receptors".

Till bästa avhandling vid hela akademin 2013 utsågs "Development and validation of upper extremity kinematic movement analysis for people with stroke. Reaching and drinking from a glass" av Margit Alt Murphy.

Priserna delades ut vid en ceremoni den 19 maj.