Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Institutionen har många forskarstuderande som genomför sin doktorandutbildning på någon av våra avdelningar. Som doktorand får du både lära dig att forska och får samtidigt goda kunskaper inom ditt forskningsämne. Du läser en teoretisk del med kurser motsvarande 30 högskolepoäng och genomför även ett projektarbete där du skriver en vetenskaplig avhandling. Du kan välja att ta en licentiatexamen efter två års heltidsstudier eller fortsätta dina studier ytterligare två år, vilket leder till en doktorsexamen. Läs mer på Sahlgrenska akademins hemsida.

Hur gör jag för att bli doktorand?

Om du är intresserad av att bli doktorand hos oss hittar du information om behörighet och antagning på Sahlgrenska akademins hemsida.

Att doktorera

För dig som redan är antagen till forskarutbildningen hänvisar vi till institutionens interna sidor på Medarbetarportalen. Observera att inloggning krävs.

 


Kontakt utbildning på forskarnivå

Studierektorer utbildning på forskarnivå
Anne Uv
Magnus Gisslen

Administrativ chef
Chatrine Butler

Samordnare utbildning på forskarnivå
Evelyn Vilkman


 

Sidansvarig: Evelyn Vilkman|Sidan uppdaterades: 2020-01-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://biomedicine.gu.se/forskarutb/
Utskriftsdatum: 2020-01-25