Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmiljö

Göteborgs universitet värnar om en god arbetsmiljö för både personal och studenter. Arbetet pågår ständigt, både centralt och lokalt på de olika institutionerna och avdelningarna. Rektorn har det övergripande ansvaret över arbetsmiljön och ser till att miljön uppfyller lagstadgade krav och föreskrifter.

På institutionen för biomedicin ligger arbetsmiljöansvaret hos prefekten som har delegerat uppgifter i det systematiska arbetsmiljöarbetet till avdelningscheferna på respektive avdelning. Varje avdelning har även ett eller flera arbetsmiljöombud. Dessa kan du kontakta ifall du har frågor, förslag eller har något problem. Vem som är arbetsmiljöombud på just din avdelning ser du nedan. Ifall ditt ordinarie ombud inte är på plats kan du alltid vända dig till någon av de andra arbetsmiljöombuden.                     

Arbetsmiljöombud Avdelning
Kristian KvintInfektionssjukdomar
Lena ÖhmanMikrobiologi och immunologi
VakantLaboratoriemedicin (Patologi och genetik)
Maria Olsson Laboratoriemedicin (Klinisk kemi och transfusionsmedicin)
Bertil Macao
Frida Svensson
Medicinsk kemi och cellbiologi
Ulrika Lantz CarlssonAdministrativa enheten

Frågor som rör arbetsmiljön tas upp i institutionsrådet, i ledningsgruppen samt på avdelningarnas möten/APT som hålls 1-3 gånger per termin. Vidare har varje medarbetare medarbetarsamtal med den närmaste chefen och i dessa samtal ska arbetsmiljöfrågor diskuteras.
På Sahlgrenska akademin finns även arbetsgrupp för att hantera eventuella brister och åsikter om fakultetsgemensamma lokaler, till exempel föreläsningssalar.

Är du student och vill komma i kontakt med ditt studentarbetsmiljöombud kan du kontakta Göteborgs universitets studentkårer GUS. På GUS:s hemsida finns även information om lagar och förordningar, försäkringar och studenthälsovård.

Sidansvarig: Chatrine Butler|Sidan uppdaterades: 2019-02-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://biomedicine.gu.se/ominst/arbetsmiljo/
Utskriftsdatum: 2019-12-05