Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avdelningen för infektionssjukdomar

Department of Infectious Diseases
Avdelningschef: Agnes Wold

Vid avdelningen för infektionssjukdomar bedrivs forskning och undervisning inom klinisk mikrobiologi och infektionssjukdomar. Avdelningen är nära knuten till och samverkar med Sahlgrenska universitetssjukhusets verksamheter Infektion och Klinisk mikrobiologi. Vid avdelningen för infektionssjukdomar finns sex professurer med kombinationstjänst och en basprofessur.
Forskningen innefattar klinisk infektionsforskning med inriktning på HIV, hepatit och endokardit, samt global hälsa. Inom klinisk mikrobiologi bedrivs experimentell och klinisk forskning på bakterie-, svamp- och virusinfektioner, normalflorans roll för modulering av immunsystemet och mikroorganismers inflammationsframkallande egenskaper. Tumörimmunologi och antibiotikaresistens är andra viktiga forskningsområden.
Avdelningen ansvarar för undervisningen i ”Infektion, mikrobiologi och immunförsvar” på läkarprogrammet och undervisningen i mikrobiologi på BMA-programmet.
 

 

Kontaktinformation

Klinisk bakteriologi

Avd för klinisk bakteriologi, 413 46 Göteborg

Besöksadress:
Guldhedsgatan 10

Telefon:
031-342 1000

Kontaktinformation

Klinisk virologi

Avd för klinisk virologi, 413 46 Göteborg

Besöksadress:
Guldhedsgatan 10 B

Telefon:
031-342 1000

Kontaktinformation

Infektionssjukdomar

Sahlgrenska universitetssjukhuset/Östra, 416 45 Göteborg

Besöksadress:
Infektionskliniken SU/Östra

Telefon:

Sidansvarig: Dan Baeckström|Sidan uppdaterades: 2018-10-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?