Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avdelningen för laboratoriemedicin

Vid avdelningen bedrivs forskning och undervisning inom ämnena klinisk patologi, klinisk kemi, klinisk genetik samt transfusionmedicin. Det akademiska arbetet bedrivs i mycket nära samarbete med Sahlgrenska universitetssjukhuset men också med andra organisatoriska delar av Sahlgrenska akademin såsom Cancercentrum och Core Facilities.

Forskningen är ofta translationell, dvs. har såväl grundvetenskaplig som klinisk karaktär och rör sig fritt mellan dessa. De forskningsområden som är särskilt väl representerade är cancerforskning rörande såväl hematologiska maligniteter som solida tumörer, forskning om medfödda eller förvärvade metabola sjukdomar, infektiösa och inflammatoriska sjukdomar, kardiovaskulära sjukdomar, stamcellsforskning och regenerativ medicin,  glykobiologi samt forskning om stroke och neuropsykiatriska sjukdomar.

Avdelningen ansvarar för kurserna i patologi, klinisk kemi, samt genetik på läkar- och tandläkarprogrammen, och deltar i flera andra kurser och undervisningsmoment som institutionen för biomedicin har ansvar för t.ex. inom Biomedicinska analytikerprogrammet.

 
Sidansvarig: Dan Baeckström|Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://biomedicine.gu.se/ominst/avd/labmed/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fbiomedicine.gu.se%2Fbiomedicine%2Fdepartments%2Fdepartment-of-laboratory-medicine%2F%3Fprint%3Dtrue
Utskriftsdatum: 2020-01-18