Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Susann Teneberg

Professor

Susann Teneberg
Professor
Glykobiologi
Akademisk grad: Docent,
susann.teneberg@medkem.gu.se
031-786 3492

Rumsnummer: 1335A
Postadress: Box 440, 40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 7 , 41390 Göteborg


Avd för medicinsk kemi och cellbiologi vid Institutionen för biomedicin (Mer information)
Box 440
405 30 Göteborg
Fax: 0 31416108
Besöksadress: Medicinaregatan 9 A-B , 413 90 Göteborg

Senaste publikationer

Helicobacter pylori-binding nonacid glycosphingolipids in the human stomach
Chunsheng Jin, Angela Barone, T. Boren, Susann Teneberg
Journal of Biological Chemistry, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Structural basis for Acinetobacter baumannii biofilm formation
N. Pakharukova, M. Tuittila, S. Paavilainen, H. Malmi, O. Parilova et al.
Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

GM1 ganglioside-independent intoxication by Cholera toxin
Jakob Cervin, Amberlyn M Wands, Anna Casselbrant, Han Wu, Soumya Krishnamurthy et al.
PLoS Pathogens, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Helicobacter pylori SabA binding gangliosides of human stomach
John Benktander, Angela Barone, Miralda Madar Johansson, Susann Teneberg
Virulence, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Structural basis for Myf and Psa fimbriae-mediated tropism of pathogenic strains of Yersinia for host tissues.
Natalia Pakharukova, Saumendra Roy, Minna Tuittila, Mohammad M Rahman, Sari Paavilainen et al.
Molecular microbiology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 41 - 50 av 70

2009

Multiple tissue-specific isoforms of sulfatide activate CD1d-restricted type II NKT cells.
Maria K. Blomqvist, Sara Rhost, Susann Teneberg, Linda Löfbom, Thomas Osterbye et al.
European journal of immunology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2009
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Novel Leb-like Helicobacter pylori-binding glycosphingolipid created by the expression of human alpha-1,3/4-fucosyltransferase in FVB/N mouse stomach.
David Fagerberg, Jonas Ångström, Adnan Halim, Anna Hultberg, Lena Rakhimova et al.
Glycobiology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2009
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Analysis of the human cancer glycome identifies a novel group of tumor-associated N-acetylglucosamine glycan antigens.
Tero Satomaa, Annamari Heiskanen, Irene Leonardsson, Jonas Ångström, Anne Olonen et al.
Cancer research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2009
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relapsing fever Borrelia binds to neolacto glycans and mediates rosetting of human erythrocytes.
Betty P Guo, Susann Teneberg, Robert Münch, Daiyo Terunuma, Ken Hatano et al.
Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2009
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Immunogenic and adjuvant properties of Haemophilus ducreyi lipooligosaccharides.
Annika Lundqvist, Joanna Kubler-Kielb, Susann Teneberg, Karin Ahlman, Teresa Lagergård
Microbes and infection / Institut Pasteur, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2009
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2008

Sensitive detection of isoglobo and globo series tetraglycosylceramides in human thymus by ion trap mass spectrometry.
Yunsen Li, Susann Teneberg, Prakash Thapa, Albert Bendelac, Steven B Levery et al.
Glycobiology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2008
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2007

Human gastric glycosphingolipids recognized by Helicobacter pylori vacuolating cytotoxin VacA.
Niamh Roche, Dag Ilver, Jonas Ångström, Silvia Barone, John L Telford et al.
Microbes and infection / Institut Pasteur, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2007
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 41 - 50 av 70

Sidansvarig: Evelyn Vilkman|Sidan uppdaterades: 2017-08-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?