Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning vid institutionen för biomedicin


Institutionen för biomedicin har ett omfattande utbildningsuppdrag som till största delen är knutet till några av Sahlgrenska akademins programutbildningar. Vi ger också ett antal fristående kurser som huvudsakligen har koppling till samma program eller utgör fristående uppdragsutbildning inom vårt kompetensområde.
Vi har bred ämneskompetens inom grundläggande biomedicin såväl som inom vissa kliniska discipliner.
Utbildningskommittén har ansvaret för att samordna grundutbildningen vid institutionen och dess ordförande är utbildningsansvarig vid institutionen.

Apotekarprogrammet

Ansvaret för apotekarprogrammet delas mellan Sahlgrenska akademin och naturvetenskapliga fakulteten. Programmet är femårigt och utbildar apotekare för arbete inom läkemedelsindustrin och på apotek. Vår institution ansvarar här för kurser i cellbiologi, immunologi och infektionsmedicin.
Våra kurser på apotekarprogrammet

Biomedicinska analytikerprogrammet

Institutionen har huvudansvar för utbildningen av biomedicinska analytiker och ger större delen av de kurser som ingår i detta 3-åriga program. Huvudområdet är biomedicinsk laboratorievetenskap och programmet har valbar inriktning mot antingen laboratoriemedicin eller fysiologi med sikte på anställningar inom sjukvården och industrin.
Biomedicinska analytikerprogrammet

Läkarprogrammet

Här ansvarar vi för kurser i anatomi, molekylär cellbiologi, histologi och grundläggande forskningsmetodologi tidigt under läkarprogrammet som totalt sträcker sig över 11 terminer och leder till läkarexamen. Under den senare, kliniskt inriktade delen av programmet ger vi kurser i mikrobiologi och infektionsmedicin, i patologi och i klinisk kemi. Vi ansvarar också för undervisning i biokemi utanför våra egna kurser.
Våra kurser på läkarprogrammet

Amanuensprogrammet riktar sig till läkarstuderande som är intresserade av forskning. Det ger möjligheter att delta i ett forskningsprojekt på deltid med sammanhängande arbetstid på somrarna och är tänkt som en introduktion till forskarutbildning. Mer information om amanuensprogrammet

Receptarieprogrammet

Vi ansvarar för kursen "Immunologi, infektion, tumörbiologi och hematologi med egenvård (IBM240)".

Tandläkarprogrammet

Vi ansvarar för två delkurser på tandläkarprogrammet; kemi/cellbiologi och patologi.
Våra kurser på tandläkarprogrammet

Forskarutbildningen

Forskarutbildningen påbörjas efter fyra års utbildning på grund- och avancerad nivå och leder efter fyra års ytterligare studier till doktorsexamen. Den bygger förutom kurser på genomförande av ett forskningsprojekt under handledning i någon av institutionens forskargrupper.
Mer information om forskarutbildningen

 


 

 

Servicecenter Academicum

På servicecenter kan du få hjälp med att bli hänvisad till rätt funktion, skaffa GU-kortet mm

Servicecenter Academicum

Programinformation


GUL - Göteborgs universitets lärplattform
Utbildningens öppna sidor, där du hittar mer information om programmet och dess kurser.

 

Sidansvarig: Evelyn Vilkman|Sidan uppdaterades: 2017-06-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?