Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning vid institutionen för biomedicin

Institutionen för biomedicin har ett utbildningsuppdrag som till största delen är knutet till några av Sahlgrenska akademins programutbildningar. Vi ger också ett antal fristående kurser som huvudsakligen har koppling till samma program eller utgör fristående uppdragsutbildning inom vårt kompetensområde. För aktuellt kursutbud på institutionen, se universitetets centrala utbildningssidor.
Vi har bred ämneskompetens inom grundläggande biomedicin såväl som inom vissa kliniska discipliner. Utbildningskommittén har ansvaret för att samordna grundutbildningen vid institutionen och dess ordförande är utbildningsansvarig vid institutionen.

Apotekarprogrammet

Ansvaret för apotekarprogrammet delas mellan Sahlgrenska akademin och naturvetenskapliga fakulteten. Programmet är femårigt och utbildar apotekare för arbete inom läkemedelsindustrin och på apotek. Vår institution ansvarar för kurser i cellbiologi, immunologi och infektionsmedicin.

Sök till apotekarprogrammet  

Programinformation om apotekarprogrammet på Studentportalen

Biomedicinska analytikerprogrammet

Institutionen har huvudansvar för utbildningen av biomedicinska analytiker och ger större delen av de kurser som ingår i detta 3-åriga program. Huvudområdet är biomedicinsk laboratorievetenskap och programmet har valbar inriktning mot antingen laboratoriemedicin eller fysiologi med sikte på anställningar inom sjukvården och industrin.

Sök till biomedicinska analytikerprogrammet 

Programinformation om biomedicinska analytikerprogrammet på Studentportalen 

Kompletterande utbildning för biomedicinska analytiker med utländsk examen

Kompletteringsutbildningen till biomedicinsk analytiker syftar till att ge dig som har en utländsk examen inom biomedicinsk laboratorievetenskap eller närliggande område, möjlighet att via Socialstyrelsen erhålla svensk legitimation som biomedicinsk analytiker. Institutionen för biomedicin har huvudansvaret för utbildningen, som omfattar 90 hp, vilket motsvarar 3 terminer.

Sök till kompletteringsutbildningen för biomedicinska analytiker 

Programinformation om kompletteringsutbildningen på Studentportalen

Läkarprogrammet

Här ansvarar vi för kurser i anatomi, molekylär cellbiologi, histologi och grundläggande forskningsmetodologi tidigt under läkarprogrammet som totalt sträcker sig över 11 terminer och leder till läkarexamen. Under den senare, kliniskt inriktade delen av programmet ger vi kurser i mikrobiologi och infektionsmedicin, i patologi och i klinisk kemi. Vi ansvarar också för undervisning i biokemi utanför våra egna kurser.

Sök till läkarprogrammet

Programinformation om läkarprogrammet på Studentportalen


Amanuensprogrammet
riktar sig till läkarstuderande som är intresserade av forskning. Det ger möjligheter att delta i ett forskningsprojekt på deltid med sammanhängande arbetstid på somrarna och är tänkt som en introduktion till forskarutbildning.
Läs mer om amanuensprogrammet

Magisterprogram i mikrobiologi, smittskydd och vårdhygien

En nordisk utbildning avsedd för dig som är intresserad av smittspridning, antibiotikaresistens, vårdhygien och smittskydd. Institutionen har huvudansvaret för utbildningen som är på 60 hp och som ges på halvfart under två års tid.  

Sök till magisterprogrammet i mikrobiologi, smittskydd och vårdhygien

Programinformation om magisterprogrammet på Studentportalen.

Receptarieprogrammet

Vi ansvarar för kursen "Immunologi, infektion, tumörbiologi och hematologi med egenvård" på receptarieprogrammet. Information om kurserna inom programmet finns på Studentportalen.

Tandläkarprogrammet

Vi ansvarar för två delkurser på tandläkarprogrammet, inom ämnesområdena kemi/cellbiologi och patologi. Information om kurserna inom programmet finns på Studentportalen.

Forskarutbildningen

Forskarutbildningen påbörjas efter fyra års utbildning på grund- och avancerad nivå och leder efter fyra års ytterligare studier till doktorsexamen. Den bygger förutom kurser på genomförande av ett forskningsprojekt under handledning i någon av institutionens forskargrupper.
Läs mer om forskarutbildningen

Sidansvarig: Evelyn Vilkman|Sidan uppdaterades: 2020-01-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://biomedicine.gu.se/utbildning/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fbiomedicine.gu.se%2Fbiomedicine%2FEducation%2FUndergraduate_studies%2Fbiomedicallaboratoryscience%2F%3Fprint%3Dtrue
Utskriftsdatum: 2020-02-17