Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Smittskydd och vårdhygien - Hösten 2020

Under denna kurs ligger tonvikten på praktiskt smittskyddsarbete och arbete för att förebygga infektioner inom vård och omsorg och ute i samhället. Här behandlas den lagstiftning som styr smittskyddsarbetet i de olika nordiska länderna, hur dessa verksamheter organiseras och vilka uppgifter och befogenheter de olika aktörerna inom smittskydd och vårdhygien har. Samarbetet med andra samhällsaktörer belyses. Du får praktiska kunskaper om övervakning, utbrottshantering, smittspårning och smittförebyggande åtgärder, och du får träna din förmåga att kommunicera och initiera och leda förändringsarbete.

Förkunskaper

Kunskaperna från kurs ett och två (eller motsvarande) i detta program.

Sjuksköterska, biomedicinsk analytiker, läkare, biolog, tandläkare, veterinär, apotekare eller motsvarande med minst två års yrkeserfarenhet.

Kunskaper i engelska och nordiskt språk motsvarande gymnasiekompetens (Sverige: Engelska 6 eller B och Svenska 3 eller B, övriga nordiska länder: motsvarande nivå)

 

Kursplan (MIC301)
 

 

 

Vill du söka kursen?

Ansökningsblanketten kommer att publiceras närmare kursstarten.

Kontaktinformation


Evelyn Vilkman
Institutionen för biomedicin
Box 440
S-405 30  GÖTEBORG
SVERIGE

Tel: +46-31-786 4350
evelyn.vilkman@gu.se

Sidansvarig: Evelyn Vilkman|Sidan uppdaterades: 2019-01-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?